V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2010/38

Z Multimediaexpo.cz

Devon-Aoki-2008.jpg

Devon Edwenna Aoki (* 10. srpna 1982) je americkou supermodelkou a herečkou.

Devon Aoki je vedoucí osobností nové módní vlny, která uznává ženy různých národností. Narodila se v New Yorku, vyrostla na vychvalovaném předměstí Malibu, aby se v během puberty vrátila do rodného města. Ve věku 13 roků jí máma představila modelce Kate Moss, která jí vzala jako svou učnici.

Aoki strávila většinu svého dospívání přecházením mezi modelingem a školou a vždy se snažila věnovat stejnou pozornost oběma aktivitám. V roce 1998 nahradila modelku Naomi Campbell jako tvář značky Versace po neskutečné hádce mezi Campbell a Donatellou Versace. Jejím aktuálním modelingovým kontraktem je Lancome, kde se připojila ke skupině krásných žen jako Mena Suvari, Elizabeth Jagger a Uma Thurman.

Aoki debutovala na filmovém plátně v roce 2003 v hudební komedii o hip-hopovém průmyslu Death of a Dynasty, řízeném králem rapu Damonem Dashem. Ve stejném roce hrála Suki, děvče milující rychlost ve filmu 2 Fast 2 Furious, jako pokračování úspěšného The Fast and the Furious. V roce 2005 si zahrála ve filmu Sin City a později byla obsazena do Sin City 2 (2007).

Ale na tomhle místě rozhodně nechce skončit. Aoki plánuje uvést vlastní řadu oblečení a zapsala se do nahrávacího seznamu podnikatele Richiho Akiva, kde se rozhodla sestříhat její vlastní album, tah nepochybně inspirovaný jejím ex-přítelem rockerem Lenny Kravitzem...