V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek týdne/2009/29

Z Multimediaexpo.cz


Diane Kruger .JPG

Diane Kruger (* 15. července 1976) je německá herečka a bývalá špičková modelka.

Když byla Diane v roce 1992 finalistkou prestižní soutěže Elite Model Look, měla jen 15 let a modelingovou kariéru před sebou. V polovině 90-tých let byla úspěšnou modelkou nejen v rodném Německu, ale také v Paříži. Avšak velmi chytře se rozhodla, že po ukončení kariéry, která je i pro ty nejlepší modelky velmi krátká, se pokusí o změnu.

Diane se rozhodla pro herectví. Na návrh všemi oslavovaného francouzského režiséra Luca Bessona (Pátý element) se navždy přestěhovala do Paříže a provdala se 1. září 2001 za herce a režiséra Guillame Caneta, v současnosti jsou už ale rozvedení.

Paradoxně právě díky německému režisérovi se Diane podařil nečekaný skok mezi největší hvězdy světového showbyznysu.
Diane na konkursu porazila téměř 2000 žen, mimo jiné hvězdy jako Júlii Roberts nebo Nicole Kidman, a získala vytouženou postavu neskutečně krásné Heleny Trójské ve velkolepém filmovém hitu – Trója (léto 2004). Historicky laděné velkodílo režíroval ostřílený režisér Wolfgang Petersen (Das Boot, Air Force One). Diana si zahrála po boku hollywoodských hvězd Brada Pitta či Orlanda Blooma, což jí okamžitě zařadilo mezi velké hvězdy.

Objevila se také ve filmech Lovci pokladů, Lovci pokladů: Kniha tajemství nebo Ve stínu Beethovena.

V roce 2003 vyhrála na Filmovém festivalu v Cannes...