V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2011/06

Z Multimediaexpo.cz

Jessica Biel Palm Springs International Film Festival.jpg

Jessica Biel (* 3. března 1982) je americká herečka a bývalá modelka.

Jessica se narodila v malém městě Ely. Tam se její rodina přestěhovala ještě, když byla velmi malá. Zpočátku cvičila, aby se mohla stát vokalistkou a vystupovat v hudebních divadlech, což se jí téměř hned podařilo. Účinkovala v mnoha muzikálech.

Její profesionální růst začal v roce 1994, když se Biel zúčastnila jedné akce v Los Angeles a začínala pracovat jako modelka. Jej velký skok přišel když ve 14 letech získala roli Mary Camden v televizním seriálu z produkce WB TV Series 7th Heaven (V sedmém nebi). Rodinné drama z dílny Aarona Spellinga a Brendy Hampton se stala nejpopulárnějším (a zároveň nejdéle trvajícím) seriálem na začínající stanici. Filmová kariéra Jessicy začala, když měla 15 roků. Tehdy se objevila po boku Petera Fondy ve filmu Ulee's Gold (1997), za který získal tento herec Zlatý Glóbus a nominaci na Oscara. V roce 2002 se stala vedoucí modelkou firmy L'Oreal cosmetics.

V roce 2000 Biel pózovala "nahoře bez" pro šokující fotografie časopisu Gear. Série s názvem Padlý Anděl byla o to kontroverznější, že modelka měla v té době pouze 17 let. Herečka byla dlouho prezentována v roli poslušné Pastorovy dcery a její pocit frustrace a hněvu způsobil rozhodnutí nafotit takové snímky. Rovněž vinila svůj "nevinný" obraz ze seriálu z toho, že brzdí její filmovou kariéru, včetně ztráty hlavní role ve filmu Americká krása. Později řekla, že pózování pro časopis už lituje, vzala to jako poučnou lekci a zkušenost. Jessica se do seriálu vrátila v sezóně 20012002 a pak na minimum omezila své účinkování v televizi. Rozhodla se zcela soustředit na filmovou kariéru.

Po odchodu ze Sedmého nebe přijala účinkování v projektech, které byly primárně určeny teenagerům a mladým lidem včetně jejího prvního významnějšího filmu Summer Catch (2001). Romantická komedie z baseballového prostředí, v níž se po boku Freddieho Prinze jr.. vláčela v bikinách, se ale stala propadákem. Pak dostala roli promiskuitní studentky vysoké školy v dramatu The Rules of Attraction (2002) a snímek byl i přes malé tržby přijat celkem pozitivně. Mladá rebelantka si získala pozornost režisérů. Jejím dalším filmem byl The Texas Chainsaw Massacre (Texaský masakr motorovou pilou, 2003). Tento hororový remake o skupině teenagerů, byl pro Jessicu velkým úspěchem. V USA padaly rekordy návštěvnosti. Pro Jessicu to znamenalo vstup mezi hereckou elitu...