V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2011/03

Z Multimediaexpo.cz

Cindy-Crawford-Flickr-2009.jpg

Cynthia Ann Crawford (* 20. února 1966) je americká supermodelka, televizní osobnost, celebrita a herečka.

Náhodou byla objevena fotografem pro noviny, který sponzoroval tehdy 16-letou Cindy při práci během léta a zachytil jí na obrázku. Tato fotografie a pozitivní zpětná vazba, kterou dostala, stačila na přesvědčení, aby přijala nabídku modelky. Zúčastnila se soutěže Johna Casablanca Look of the Year a skončila na druhém místě.

Mezi lety 19801990, Cindy patřila mezi nejpopulárnější supermodelky, byla všudypřítomná na titulních stránkách časopisů, na molech a v módních kampaních. Byla první moderní supermodelkou, která pózovala nahá pro časopis Playboy.

Od roku 1989 do 1995 byla Crawford hostitelem v programu House of Style televize MTV. V polovině 90-tých let zazářila v slavné reklamě Pepsi and Pepsi Stuff. V roce 1995 Crawford vzala svojí první filmovou roli ve filmu Jako štvaná zvěř. Kritika její výkon jednoznačně odmítla a film byl finančním selháním s nákladem 50 miliónů dolarů a tržbou jen 11,5 miliónů v pokladnách. Od té doby měla mnoho menších hereckých rolí, ale žádná nebyla úspěšná ani komerčně, ani z pohledu kritiky.

Až do dneška se objevuje na titulních stránkach více než 600 časopisů na celém světě, včetně Vogue, W, People, Harper's Bazaar, ELLE, Cosmopolitan a Allure. Cindy se během své kariéry objevila v mnoha módních kampaních, jako pro Gianni Versace, Escadu a další. Slavný návrhář Karl Lagerfeld o ní prohlásil: „Je klasickou kráskou a děvčetem amerických snů.“

Časopis Playboy jí označil číslem 5 ve svém seznamu obsahujícím 100 nejvíce sexy hvězd 20. století. Ve svém výzkumu v roce 1997 jí časopis Shape vybral ze skupiny 4000 žen jako druhou nejkrásnější ženu na světě (po Demi Moore). V roce 2002 byla Crawford jmenovaná jako jedna z 50 nejkrásnějších lidí časopisem People...