V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2010/22

Z Multimediaexpo.cz

Tyra Banks 2005.jpg

Tyra Lynne Banks (* 4. prosince 1973) je populární americká supermodelka, známá televízní osobnost, spisovatelka, herečka a výkonná producentka. Je častým účastníkem různých talk-show. Veřejnost jí ale nejvíce vnímá v roli hosta a porotkyně soutěže America's Next Top Model, ve které působí od roku 2003. Dnes je to jedna z nejslavnějších supermodelek světa !

V roce 1991 Banks začínala svůj první rok na Vysoké škole Claremont McKenna, když jí jako 17-leté Elite Model Management přidělil první modelingovou práci. Před vstupem do světa módy, mnohdy odešla naprázdno při své snaze uspět v modelingu. Později uvedla, že svou první práci nevzala jako start do dlouhodobé módní kariéry: "Jeden agent viděl moje obrázky a řekl, že jsem byla jedinou dívkou, které chtěl vzít s sebou do Paříže... Nemyslela jsem si, že se stanu nějakou významnou modelkou. Pouze jsem si chtěla vydělat peníze na školu. "

Její kariéra se odstartovala, když přešla z trendové módy na komerční trh. Byla první afro-Američankou, která hrála hlavní roli na obálkách GQ a Sports Illustrated, ale největší slávu jí vynesla práce pro Victoria's Secret. V roce 1997 vyhrála prestižní cenu Michael Award za Supermodelku roku. Banks se účastnila přehlídek v Paříži, Miláně a ve Spojených státech. Objevuje se na stránkách mnoha časopisů, v reklamních vysíláních a na billboardech. Její modelingová práce zahrnuje předvádění na molech pro CoverGirl, Swatch, Pepsi, Nike, XOXO, LensCrafters, Tommy Hilfiger, Victoria's Secret, Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Yves Saint-Laurent, Chanel, Escada, Anna Sui, Liz claiborne a Richard Tyler. Tyra jednoznačně dodává půvab mezinárodním módním magazínům jako Vogue, ELLE, Amica, ELLEgirl, L'Officiel, Harper's Bazaar, Photo, Cosmopolitan a Sports Illustrated.

V době, kdy byly důležité dětsky vypadající či bezprizorní modelky, Banks vystupovala se svou smyslnější stavbou těla s výškou 178 cm. Banks musela usilovně pracovat, aby přesvědčila módních designérů, že stavba jejího těla je vhodná na mola a nakonec předvádí pro nejlepší a nejexkluzivnější designéry na celém světě. Později v její kariéře se Banks rozhodla, že ve světě vysoké módy si již nepřeje déle pokračovat a tak začala hledat práci v obchodní oblasti módy...