V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2010/10

Z Multimediaexpo.cz

ZuleykaRivera2.jpg

Zuleyka Jerrís Rivera Mendoza (* 3. října 1987) je slavná portorická modelka.

Dokázala totiž kromě titulu královny krásy Portorika získat i maximálně prestižní titul Miss Universe 2006.

Zuleyka Rivera reprezentovala Portoriko na soutěži Miss Universe 2006, jejíž živý televizní přenos vysílali 23. července 2006 z Los Angeles v Kalifornii. Po disciplínách v plavkách, večerních šatech a rozhovoru, jí korunovala odcházející držitelka titulu Natalia Glebova z Kanady. První vicemiss se stala oblíbená Kurara Chibana z Japonska.

Tento večer se do kroniky zapsal i tím, že vítězka během tiskové besedy s novináři nakrátko omdlela. Incident byl připisovaný vyčerpanosti následkem úpalu (z jevištních světel) a také váze šatů s řetězy, které měla během ceremonie na sobě.

Rivera byla pátou Portoričankou, která vyhrála tuto prestižní soutěž a díky tomu je tento ostrov na druhém místě v počtu získaných titulů ze všech zemí (hned za USA). Před 5. vítězstvím se Portoriko dělilo o druhou příčku s Venezuelou, protože obě krajiny měli shodně po čtyřech titulech. Rivera byla třetí Portoričankou v řadě, která se probojovala do Top 5 nejkrásnějších děvčat vesmíru.

Rivera se objevila jen 5 let po Denise Quiñones, která byla poslední vítězkou z Portorika. Na Miss Universe 2007 přenechala svojí korunu Riyo Mori z Japonska, která se stala novou královnou. Soutěž se konala 28. května 2007 v Mexiku před zraky více než 600 miliónů diváků. Její kralování trvalo 10 měsíců a bylo jedno z nejkratších v historii celé soutěže Miss Universe.