V pátek 26. dubna 2024 úderem 22 hodiny začíná naše nová
a opravdu velká série soutěží o nejlepší webovou stránku !!
Proto neváhejte a začněte hned zítra soutěžit o lákavé ceny !!

Šablona:Článek dne/2010/01

Z Multimediaexpo.cz

Carmen Kass.jpg

Carmen Kass (* 14. září 1978) je estonská supermodelka.

Když měla Carmen 14 roků objevil jí v jednom z tallinnských supermarketů italský modelingový skaut. Kass se chtěla zúčastnit soutěže o titul estonské Královny krásy, ale nabídka odletět do Milána a odstartovat modelingovou kariéru se jí nakonec zdála lákavější a lukrativnější.

Kass se v 18-ti letech oficiálně přestěhovala do Paříže. Jen krátce nato se ocitla na obálce světoznámých časopisů jako Vogue (Francie) v 1997, ELLE (Australie), Image (Velká Británie), Madame Figaro, Numéro France, Vogue (Francie) a Vogue (USA) v 1999.

V roce 1999, Kass předváděla pro top návrháře jako Alberta Ferretti, Anna Sui, Bill Blass, Christian Dior, DKNY, Dolce & Gabbana, Gucci, Michael Kors, Moschino, Prada, Oscar de la Renta, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Louis Vuitton a Valentino.

Pracovala na různých reklamách pro Calvina Kleina, Chanel, Donnu Karan, Givenchy, Fendi, Michael Kors, Versace, a také pro General Motors. Známá je svou reklamní kampaní pro známou značku The Gap. Kass je rovněž hvězdou firmy Sephora, která je jedním z vedoucích výrobců kosmetiky a také tváří parfému J'adore z dílny Christian Dior. Kass získala cenu časopisu Vogue jako Modelka roka 2000 během "2000 VH1/Vogue Fashion Awards".

V roce 2006 se objevila v reklamách pro Dsquared, Pedro del Hierro, Michael Kors a Chloé s Malgosia Bela. V roce 2007 dostala Kass nabídku na nejméně 8 nových kampaní a to pro kolekce jaro / léto od takových návrhářů jako Versace, Michael Kors, Salvatore Ferragamo, Gap, Peek & Cloppenburg, Bedat & Co, Time a Et Vous?.